Pastor Maldonado heeft zijn Formule 1 droom nog altijd niet opgegeven. De Venezolaan laat weten dat hij met een aantal teams in gesprek is om in 2017 terug te keren op de grid.

Pastor Maldonado werd eind 2015 aan de kant gezet door Renault Sport F1 omdat zijn sponsor PDVSA in de problemen kwam en niet aan betalingen kon voldoen. Renault koos ervoor om Maldonado te vervangen voor Kevin Magnussen. De Venozolaan wist daarop geen ander stoeltje te vinden en moest in 2016 toekijken vanaf de zijlijn. Maar als het aan Maldonado ligt gaat dat in 2017 veranderen. Naar eigen zeggen is hij in gesprek met een aantal teams om in 2017 terug te keren.

Alleen Manor en Sauber hebben nog stoeltjes vrij voor het komende seizoen en zijn typische teams die een pay-driver als Maldonado wellicht goed zouden kunnen gebruiken. Ook kan de opvolging van Nico Rosberg nog wat stoeltjes vrij maken op de grid, bijvoorbeeld bij Williams.

Ik ben in gesprek met een aantal teams, en ben erg optimistisch. Helaas hebben bepaalde situaties mij uit de Formule 1 gehouden, en terugkomen via de voordeur is nooit makkelijk. In het begin was het moeilijk om te accepteren dat ik geen Formule 1 coureur meer was. Maar toen ik de prestaties van Renault zag in 2016 kreeg ik er meer vrede mee. Ik ben nu weer met wat teams in gesprek en ik hoop in Australië weer aan de start te staan. Laat Maldonado weten.

Maldonado heeft een haat-liefde verhouding met de Formule 1 fans. Vaak kreeg hij de lachers op zijn hand door veel onnodig en knullig te crashen, soms wist hij kwaad bloed te zetten door gevaarlijke acties uit te halen bij collega coureurs. Toch wist Maldonado één grand prix te winnen voor het Williams team. In 2012 was hij de sterkste tijdens de Grand Prix van Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.