Fernando Alonso reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Zuid-Korea een P6. De Spanjaard verwijt dat aan de belabberde kwaliteit van de banden van Pirelli.

Alonso was al niet tevreden met het huidige performance van Ferrari F138, maar over de ‘operating window‘ van de Pirelli’s is Fernando al helemaal niet te spreken! De kwaliteit van de banden bevindt zich echt op de limiet., aldus de zeer kritische Ferrari-kopman.

Ik wijs niet alleen naar de banden, want ook aan de prestaties van het chassis mankeert het een en ander. Maar de huidige Pirelli’s zijn niet goed. Dat zien we met onze blote ogen.

De tweevoudige wereldkampioen voorspelde een zeer saaie race voor morgen: Ik ben er van overtuigd dat iedereen, die zich vanaf het begin van start voluit gaat, al snel het maximale uit zijn banden heeft gehaald. Het is niet leuk om gedurende 95 procent van een stint voorzichtig te moeten rijden, om zo de geplande stops te kunnen behalen.

Laten we het hopen dat Alonso geen gelijk krijgt. Anders zijn wij als fans weer terug bij af, en zie we de heren coureurs alleen maar hun banden sparen?