Na de GP van Singapore kreeg Webber zijn derde reprimande van het seizoen, hetgeen resulteerde in de gridpenalty van tien plaatsen voor de race in Korea. Daarom besloot men bij Red Bull om de Australiër minder achtervleugel te geven, zodat hij een hogere topsnelheid kan behalen. Dat moet zijn inhaalrace iets eenvoudiger maken.

Het beoogde effect werd meteen duidelijk bij de speedtrap vlak voor het insturen voor de derde bocht. Beide Ferrari’s staan daar bovenaan, gevolgd door Mark Webber. Polesitter en teamgenoot Sebastian Vettel vinden we daar pas op P12 terug.

Dat Ferrari een 1-2tje heeft qua topsnelheid impliceert dat dat Ferrari anticipeerde op een slechte kwalificatie met minder vleugel en dus een hogere topsnelheid, om zo iets meer kans te maken bij het inhalen van de concurrentie. Red Bull geeft haar vertrekkende coureur dus dezelfde optie mee.

We zullen morgenochtend zien of Webber [en de Ferrari’s] kan profiteren van een hogere topsnelheid. Het circuit van Yeongam staat niet echt bekend om haar inhaalmogelijkheden.