Voormalig Ferrari en BrawnGP-coureur Rubens Barrichello geeft toe graag zijn comeback te willen maken in Formule 1. De 41-jarige Braziliaan zou momenteel overwogen worden door het team van Sauber of beter gezegd de nieuwe Russische investeerders c.q. grootaandeelhouders.

Er is deze week veel gezegd over een mogelijke Formule 1-rentree. De waarheid is: als er een kans is om terug te keren, grijp ik die., zo twitterde Barrichello, die tussen 1993 en 2011 322 GP-starts op zijn naam zette.

Monisha Kalternborn liet donderdag al weten dat Barrichello tot de kandidaten behoort voor een zitje voor 2014. We weten wat Rubens kan en hoeveel ervaring hij heeft. We weten ook dat hij graag terug zou keren. We zullen zien.

Gefluisterd wordt dat de Russen voor Barrichello zijn, omdat hun ‘talentje’ Sirotkin er dan beter uit zou zien qua snelheid en/of resultaat. Tevens ziet men in Rubens de ideale leermeester voor de jonge Rus, daar Rubens in tegenstelling tot een Massa of Sutil geen of minder bewijsdrang zou hebben.

Barrichello houdt momenteel zijn race-reflexen scherp in de Braziliaanse Copa Caixa Brazilian V8 stock cars series. De Braziliaan zou teleurgesteld zijn na zijn seizoen in de Amerikaanse Indycars.

De veteraan grapte nog dat hij alleen maar zijn nekspieren [weer] hoeft te trainen en dat zo in de F1 zou kunnen instappen.