De 24-jarige Amerikaan A.J. Allmendinger heeft zijn eerste polepositie behaald in het CART-kampioenschap. In de tweede kwalificatiesessie was hij net geen halve seconde sneller dan de Canadees Paul Tracy. Een andere jonge debutant, Ronny Bremer, klokte de derde tijd. Ook hier gebruikt men het principe van amper ��n kwalificatieronde, en dat bezorgde voor heel wat spektakel in Edmonton. Justin Wilson, Jimmy Vasser en Alex Tagliani konden hun ronde niet uitrijden. Timo Glock maakte een fout en reed een rondje van 8 minuten, Cristiano da Matta en Bj�rn Wirdheim reden zelfs een volledige minuut trager dan Glock. Ook Oriol Servia maakte een fout, maar eindigde uiteindelijk nog redelijk op “maar” zeven seconden van polesitter Allmendinger. De regen was de boosdoener.

Dankzij de tijden van de eerste kwalificatiesessie is het voor de laatste zes coureurs nog geen verloren race, zij klokten nog goede tijden op vrijdag en dat zorgt dus voor een betere startpositie. De volledige uitslag is hier te vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter