Zoals velen intussen wel al zullen weten wordt er op zondag 7 augustus een demonstratie gereden in de straten van de Nederlandse stad Rotterdam, onder de naam Monaco aan de Maas. Op het programma staat onder andere een demonstratierit in oude Formule 1-wagens, waaronder de Lotus 101 Judd V8. Die wagen werd in 1989 bestuurd door drievoudig wereldkampioen N�lson Piquet, en het is zoon N�lsinho die de eer krijgt de wagen van zijn vader te besturen. Dat de keuze op de jonge GP2-coureur valt is niet verbazingwekkend, wetende dat zijn moeder van Nederlandse afkomst is. Eerder reed hij tijdens het Goodwood Festival of Speed al in de Williams FW11b-Honda waarmee papa Piquet wereldkampioen werd in 1987.

“Ik kijk er echt naar uit om opnieuw een wagen van mijn vader te besturen,” zegt de 20-jarige N�lson Piquet. “Ik had zoveel plezier om in de Williams-Honda te rijden, daarom kijk ik al volop uit naar het evenement in Rotterdam. De Lotus is enkele jaren ouder dan de Williams (twee jaar om precies te zijn) en omdat de Formule 1 zo snel evolueert verwacht ik een totaal verschillende rijstijl, maar nog steeds een waarvan ik zal genieten. Het wordt speciaal om in Nederland te rijden want dat betekend dat ik aan een demonstratie kan deelnemen in een land waar ik nog veel familie en vrienden heb. Ik heb daar nog veel fans omdat mijn moeder Nederlandse is, ik heb hier zelfs een fanclub. Voor hen is dit een unieke mogelijkheid omdat ze niet altijd de kans krijgen om om ons over heel Europa te zien racen. Dingen als dit betekend dat we iets kunnen terugdoen voor de mensen die ons ondersteunen, en hopelijk heeft iedereen het er geweldig naar hun zien.”

Intussen heeft het Minardi F1 Team al bekend gemaakt dat ze naar Rotterdam afgereist komen, met de Nederlandse coureur Christijan Albers. Ook Eddie Jordan zijn rockgroep, V10, zal voor entertainment zorgen net na de parade van de huidige Formule 1-coureurs, rond 16.00uur �s avonds.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter