Pedro de la Rosa maakt zich geen zorgen over de vermeende vertraging die HRT met de ontwikkeling van haar nieuwe bolide heeft opgelopen: Alles verloopt volgens plan.

Onlangs doken er berichten op waarin gesuggereerd werd dat HRT met de auto van 2011 aan het komende seizoen wil beginnen, aangezien de ontwikkeling van de nieuwe bolide ernstige vertraging zou hebben opgelopen.

De la Rosa verklaarde dat er geen sprake is, dat er van oponthoud is ten opzichte van het originele plan van aanpak : Toen ik bij HRT tekende, was al duidelijk dat de nieuwe auto pas tijdens de tweede wintertest ingezet zou worden, dus in mijn ogen lopen we niet achter op ons schema.

Ik blijf hier dan ook rustig onder, want we hebben onze plannen niet onverhoopt hoeven omgooien of wat dan ook, dus er is geen reden voor zorgen, benadrukt de voormalige teamgenoot van Jos Verstappen [seizoen 2000]. Natuurlijk is het altijd goed om zoveel mogelijk testkilometers te maken voordat je aan het seizoen begint, maar zolang we verder op schema blijven liggen, is er niets aan de hand.

We hopen het voor de 41-jarige herintreder, want HRT heeft geen goede reputatie als het aankomt op pre-seizoen voorbereidingen.