Eerder zou Marrussia deelnemen aan de eerste test in Jerez met de oude auto om debutant Charles Pic de kans te geven alvast kilometers te maken in een Formule 1-bolide.

Daarnaast zou het team zich zodoende volledig te kunnen concentreren op de ontwikkeling van de nieuwe bolide, die pas tijdens de tweede testweek, in Barcelona, de eerste kilometers zou gaan maken.

Marussia heeft echter de plannen omgegooid. Het team is niet aanwezig in Jerez, waarna tijdens de tweede test in Barcelona nog met de oude wagen wordt gereden. Pas in de derde testweek, eveneens in Barcelona worden de eerste kilometers met de nieuwe MR01 afgewerkt.

De wagen heeft een aantal interessante en complexe mechanische concepten en het kost tijd om die onder de knie te krijgen. Wat eigenlijk flink in tegenspraak is met wat Marussia-adviseur Pat Symonds ons eerder vertelde. Men zou de risicovolle oplossingen vermijden, zodat de MR01 een eenvoudige en makkelijk af te stellen auto zou worden.

Nu lijkt het erop dat het team meer tijd nodig heeft, wat mogelijk ten koste gaat aan kilometers voor Charles Pic. We hopen dat de jongste Fransman alsnog een flink aantal rondes kan rijden voordat het seizoen losbarst.