Vanochtend meldden we reeds dat de Braziliaan Felipe Massa een zware crash meemaakte tijdens het testen van de Sauber op het circuit van Barcelona. Door een afgebroken wielophanging vloog hij rond 9.35uur hard van de baan in de eerste bocht, na het lange rechte stuk van start-finish. De topsnelheid lag tussen de 250 en de 300 km/uur.

Massa kon op eigen kracht uit zijn bolide stappen en was de hele tijd bij bewustzijn, ondanks enkele geruchten dat hij bewusteloos zou zijn gevallen. Uit voorzorg werd hij met de medische helikopter naar het �Hospital General de Catalunya� gebracht, voor verdere onderzoeking. Daaruit bleek dat de Braziliaan geen verdere verwondingen heeft opgelopen en dus volgende week opnieuw kan testen. Felipe Massa zelf hield het commentaar op

“Er is geen enkel probleem, ik ben in orde.”

Sauber test komende vrijdag zijn bolide op rechte stukken, op het circuit van Vairano met testcoureur Neel Jani. Dinsdag is het team weer actief op het Spaanse circuit in Jerez de la Frontreira.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter