Nog maar eens Jos vertappen.

Jos Verstappen is nog altijd de belangrijkste kandidaat voor het tweede stoeltje bij F1 renstal Jordan. Eigenaar Eddie Jordan heeft dit woensdag bij de presentatie van de nieuwe bolide EJ14 op het circuit van Silverstone.

De onderhandelingen tussen de twee partijen zijn deze week weer hervat nadat ze eerder door het management van de Nederlandse autocoureur werden afgebroken. “We praten met een aantal rijders en Jos is ��n van hen’‘, zei Jordan.

“We willen graag een ervaren F1 coureur. Nationaliteit is niet belangrijk. Als er iemand is met een sponsor en die een aanwinst is voor het team, zullen we dit ook overwegen. Jos Verstappen heeft veel van deze kwaliteiten. Hij is volwassen, ervaren, we kennen hem en hij heeft eerder in een Jordan gereden. Hij is niet de enige, maar het zou prima zijn als hij voor ons gaat rijden.’‘

De naam van Verstappens sponsor Trust was woensdag al prominent op de auto van Jordan te zien. De komst van Limburger lijkt daarom slechts een kwestie van tijd. Jordan: “Trust en ik hebben gesprekken gevoerd en we weten wat we willen. We komen met de aankondiging als we er klaar voor zijn. Er is nog steeds een stoeltje beschikbaar, maar er is nog niets zeker.’‘

In een reactie op de logo op de auto liet Trust eigenaar Michel Perridon op de site van Verstappen weten dat hij Jordan alleen steunt als hij bij het team gaat rijden. De Duitser Nick Heidfeld is al vastgelegd door Jordan. Naast Verstappen zijn de Britten Allan McNish en Ralph Firman in beeld.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter