De nieuwe safety car procedure kon gisteren voor het eerst worden uitgeprobeerd en die zorgde meteen voor een chaos van jewelste. Het resultaat: een onbegrijpelijk raceverloop, twee stop and go’s en twee zwarte vlaggen.

De nieuwe regel werd ontworpen om te verhinderen dat de rijders snel even over het circuit vliegen om zo tijd goed te kunnen maken in de pits. Daarom wordt de pitlane gesloten wanneer de SC buitenkomt en gaat die weer open eens alle wagens zijn opgepikt. Een goed idee, maar het beïnvloed volgens Ron Dennis de race te veel.

Ik was echt gefrustreerd door de invloed die de safety car had op onze race. De GPDA heeft dit al eens als oneerlijk bestempeld omdat de teams er geen controle over hebben.

Ik hoop dat de teams en de FIA hieruit leren en dat we de regels snel kunnen aanpassen om dit in de toekomst te vermijden. Iedereen kan hier wel eens op worden afgerekend.

Fernando Alonso en Nico Rosberg konden kiezen tussen stilvallen of binnenkomen, Felipe Massa en Giancarlo Fisichella werden uitgesloten omdat de pitlane nog gesloten was. De Braziliaan vraagt zich af wat hij misdaan heeft.

Ik heb niks verkeerd gedaan, mijn diskwalificatie is gewoon een absurde vergissing. Wat moest ik dan doen? De safety car was buiten maar ik moest net als enkele anderen brandstof komen tanken en weer vertrekken. Ik heb het rode licht waar ik en Fisichella voor zijn gediskwalificeerd nooit gezien.

Is dit nog logisch? Moest ik misschien aan de kant blijven wachten terwijl de race gewoon door ging?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter