Robert Kubica is tegen zeer hoge snelheid recht de muur in gevlogen. De BMW van de Pool spatte daarop in stukken uiteen, het systeem dat zijn hoofd moet beschermen tegen zijdelingse aanrijdingen is verdwenen.

Update 20u10

Kubica’s toestand is stabiel, volgens Autosport.com kon hij na de crash praten en is hij aan zware verwondingen ontsnapt. Hij is met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis om verder onderzocht te worden.

Update 20u45

De Pool heeft zijn been gebroken. Verder wordt hij onderzocht naar mogelijke andere letsels maar Kubica is stabiel. Hij praat en is zich bewust van alles wat er gebeurd is.

Update 22u15

Het BMW team heeft nog geen nieuws over de toestand van Kubica, het nieuws dat de Pool een been heeft gebroken kwam van McLaren maar kan niet door BMW worden bevestigd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *