Robin Frijns wist afgelopen weekeinde in zijn debuutjaar direct kampioen te worden in de World Series by Renault 3.5 [ook wel Formule Renault 3.5 geheten]. Daarvoor wordt de Nederlander nu beloond met een testdag bij Red Bull Racing.

Frijns zal op 8 november de RB8 aan de tand kunnen voelen. Eerder in de week heeft hij ook een testdag bij Sauber.

Red Bull Racing zal tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi naast Robin Frijns ook de Portugees Antonio Felix da Costa laten rijden.

Da Costa krijgt de meeste tijd in de bolide. Het Portugese lid van het Red Bull juniorenteam neemt op 6 en 7 november plaats achter het stuur van de RB8. Da Costa werd in 2012 derde in het GP3 kampioenschap en behaalde een vierde plaats in de Formule Renault 3.5, ondanks dat hij drie van de negen rondes gemist heeft.

Hij verving bij Arden Caterham een tegenvallende Lewis Williamson. Een frappant detail was, dat Robin Frijns eerder weigerde voor Red Bull uit te komen, omdat deze hem bij het eerder genoemde Arden Caterham wilde laten rijden.

Dat team opereerde dit jaar voor het eerst in deze klasse en dat vond Frijns [terecht] een onoverkomelijk risico. Toch vonden ze de juiste weg naar boven en een eindstand P3 aan het einde van het seizoen. Wel ten koste van de carrière van Williamson…