De nieuwe motorconfiguratie die vanaf 2014 in werking treedt, heeft de belangstelling gewekt van Zytek, een Britse firma. Zytek is al actief in de AutoGP [Het voormalige A1GP, FR], World Series by Renault en Le Mans. Het bedrijf hielp Mercedes in 2009 bij de ontwikkeling van KERS.

Met een grotere rol voor energie hergebruik bij de nieuwe krachtbronnen, onderzoekt Zytek de mogelijkheden om zelf een V6-turbo voor de Formule 1 te ontwikkelen.

Via Twitter meldde de firma: Misschien bouwen we een complete motor. Vast staat dat we de benodigde kwaliteit en ervaring bezitten, bovendien geeft de nieuwe start qua reglementen nieuwkomers een kans. Het is wel een hele opgave en vereist veel geld om een concept om te zetten in een competitief pakket.

Ferrari, Renault en Mercedes hebben hun V6-turbo al getoond aan de media. Terwijl McLaren gelinkt wordt aan Honda, dat waarschijnlijk in 2015 met een turbomotor zal terugkeren in de Formule 1. De Japanners hebben in ieder geval een prototype draaien op de proefbank.

Cosworth zou alleen nog een concept op papier hebben.

Bron: Racecar Engineering