Over een nieuwe GP van Zuid Afrika is al veel gesproken, de laatste keer dat we er nog nieuws over konden melden was vorig jaar in november. Na een periode stilte komt David Gant, de voorzitter van een groep investeerders, af met meer uitleg.

“De FOM en meneer Ecclestone zijn zeker te vinden voor een nieuwe GP van Zuid Afrika en we mikken op april 2008 voor de eerste race. Meneer Ecclestone is tevreden met onze voorstellen over de financi�n en het management en wil graag voor het einde van het jaar alles klaar hebben.”

De nieuwe GP zou plaats vinden op het Durban Golden Mile beachfront, er wordt gedacht aan een stratenrace. De laatste GP van Zuid Afrika vond plaats op het circuit van Kyalami in 1993.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter