De nieuwe regels voor 2005 bezorgen weer terug kopzorgen aan sommige personen. Motoren voor twee weekends lijkt iedereen nu goed te vinden, de veranderingen aan de aerodynamica die gaan er nog door, maar de nieuwe bandenregel krijgt meer tegenstand. Ook van Jenson Button, die twee sets per weekend en geen bandenwissels meer niet goed vind.

In het magazine Autosport vertelde de 24-jarige Brit hetvolgende:

“Als we maar twee sets per weekend gaan mogen gebruiken wordt het vooral in regenomstandigheden erg gevaarlijk. Als je met veel gebruikte banden in een regenrace rijdt ga je aquaplannen. Dus als we geen banden mogen wisselen tijdens de races, dan stoppen we halfweg.”

We herinneren ons allemaal nog wel de chaotische Grand Prix van Brazili� in 2003, toen de teams de regenbanden moesten kiezen op vrijdag, voor het weekend begon. Button vertelde verder nog dat je het kunt vergelijken, de nieuwe regel en de regel die toen van toepassing was.

Onlangs maakte Ferrari de vergelijking tussen voetbal en Formule 1, in verband met de testdagen. Stel je eens voor dat ze de trainingen in het voetbal gaan reglementeren, vertelde men toen, dan mogen wij toch ook kiezen wanneer we testen? Button had hier ook een en ander op te zeggen:

“Ferrari test virtueel gezien elke dag. De sommen geld dat ze erin smijten is onvoorstelbaar. We hebben inderdaad een limiet op testdagen nodig, maar ik stel dan een 30 of 40 dagen voor, niet 24 zoals door de teams op tafel is gesmeten.”

Honda is er inmiddels al vanaf gestapt en kiest de kant van Ferrari om ongelimiteerd te testen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter