Een slecht einde van de driedaagse test van Sauber op Barcelona, zo kun je het wel noemen. Canadese ex-wereldkampioen Jacques Villeneuve ging in zijn allerlaatste getimede ronde immers zwaar van de baan, in de Campsa-bocht, die aan 200km/h genomen wordt.

Villeneuve had net 79 ronden uitgereden, overnemend van Felipe Massa, toen hij de controle over de wagen verloor en vooral de achterkant van zijn C24 zwaar beschadigde. Gelukkig stapte hij zelf zonder kleerscheuren uit.

Hij gaf later op de dag nog een verklaring:

“Vandaag hebben we ons vooral op a�rodynamica geconcentreerd, en we hebben vele verschillende voorvleugels uitgetest, en we hebben heel wat data en informatie kunnen vergaren.”

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik van de baan ben gegaan in onze allerlaatste geplande ronde,”

deelde Villeneuve mee, “maar het wat tenminste vlak voor het einde van de dag, zodat we niet veel kostbare tijd verloren hebben.”

Ook technisch directeur van de Zwitserse renstal, Willy Rampf, legde een verklaring af:

“Spijtig is de dag niet ge�indigd op de manier die we wensten.”
“Het positieve aspect van de test is dat we ons vooropgestelde doel om een lange run te doen met de motor, gehaald hebben. We hebben een situatie gesimuleerd van twee race-weekends, en we hebben bijna 1400 kilometer gereden met ��n Petronas-motor (lees Ferrari-motor, nvdr.).”

“In het algemeen,”

ging Rampf verder, “Hebben deze drie dagen de betrouwbaarheid van de C24 laten zien. Ons doel voor de komende tests, waar we met twee wagens zullen rijden, zal zijn om verder te werken aan de afstelling van de wagen, om de balans te verbeteren.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter