Zoals voor alle regels uitzonderingen bestaan is er ook voor de regel “zo vader zo zoon” een grote uitzondering merkbaar. Zo kan Mathias Lauda, voorlopig, niet tippen aan zijn vader. Dit was vandaag op het circuit van Zolder tijdens de Superfund Euro 3000 series duidelijk merkbaar.

In de voorbije zeven wedstrijden heeft hij zich welgeteld twee keer in de kijker weten te rijden: in Jerez en in Monza. Ook vandaag, in Zolder speelde hij een B-rol, van de 15 wagens kwalificeerde hij zich op een beschamende 10de plaats, op 1,4 seconde van de polesitter Norbert Siedler.

Lauda reed 12 ronden, Siedler 6.
Lauda was nerveus en twijfelde, Siedler was h��l relaxed.

Niet dat Siedler het kampioenschap aanvoert, verre van, hij staat op een vijfde plaats met 17 punten. De leider in het kampioenschap, en de virtuele kampioen met nog twee races te gaan na Zolder, is Fabrizio Del Monte met 42 punten. Maar ook Fabrizio vond zijn draai niet in Zolder, hij klokte slechts de zevende tijd. Lauda staat overigens in het kampioenschap voorlaatste met 7 punten op de tiende plaats.

Aangezien een foto meer zegt dan tekst, hebben we voor jullie een exclusieve fotoreportage van vandaag in Zolder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto links: Lauda enkele minuten na het begin van de sessie, bloednerveus van buiten naar binnen lopend en in de pitbox aan het ijsberen tot en met… .
Foto rechts: zelfde moment, Siedler rustig in een hoekje van de pitbox rustig aan het afwachten tot het moment dat er meer grip op de baan is.

 

 

 

 

 

5 minuten later…
Foto links: Lauda in zijn auto die angstvallig de tijden in het oog houdt, tegen niemand spreekt maar toch een bloednerveuze indruk nalaat.
Foto rechts: Siedler wacht nog steeds af, wetende dat hij het moet doen, dat de wagen klaar is, en dat rust de enige oplossing zal/kan bieden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de kwalificatie
Diepe ontgoocheling na het bestuderen van de tijden bij Lauda. Hij lijkt te denken “Hoe ga ik dat uitleggen… .”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de kwalificatie…
Het blijkt een zonnige dag in Zolder, niet enkel voor de fans maar ook voor Siedler. Nadat hij zijn wagen voor de technische controle heeft achtergelaten kuiert hij uitgelaten naar zijn pitbox toe… hij is een gelukkig man.

Trouwens, voor diegenen die interesse hebben om toch nog af te zakken naar Zolder om “de zoon van” aan het werk te zien, of om Siedler zijn klasse te bestuderen, morgen zou niemand minder dan Dhr. Niki Lauda himself afzakken naar Zolder om zijn zoon aan te moedigen. Voorlopig is dit echter enkel nog maar een gerucht.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter