Zoals F1pits zojuist meldde, Ford heeft bekend gemaakt dat Jaguar zich zal terugtrekken uit de F1 aan het einde van dit seizoen. Ford zal ook de Cosworth Racing afdeling verkopen. Jaguar trad toe in 2000, nadat Ford Stewart F1 overnam. Dit nieuws is de tweede tegenslag voor Jaguar op korte tijd. Eerder deze week raakte bekent dat de fabriek in Browns Lane te Coventry gesloten zal worden.

Joe Greenwell, voorzitter van Jaguar en Land Rover binnen Fords PAG-concern zei in een verklaring:

“Na een diepgaand onderzoek over enkele maanden heeft de Ford Motor Company besloten dat ze niet langer mee kan draaien in de F1 met geen enkel van hun merken. Om voldoende zekerheid te bieden voor ons F1 bedrijf en onze werknemers, staat ons F1 team nu te koop. Jaguars deelname aan de F1 was op gebied van marketing en merkerkenning zeer waardevol. Echter, was het ons collectief standpunt dat het tijd was voor Jaguar om zich de volle 100% te concentreren op zijn hoofdbezigheid.”

Fords vice-president, Richard Parry-Jones, die verantwoordelijk is voor de F1 operaties, liet weten dat er een aantal partijen ge�nteresseerd zijn om het team over te kopen. Maar hij kon niet garanderen dat er een verkoop zal doorgaan. Als er geen overname uit de bus komt betekent dit niet enkel het einde van het (Jaguar) F1 team, maar kan dit ook een serieuze tegenslag impliceren voor Jordan en Minardi, aangezien zij voor volgend seizoen over Cosworth motoren zouden beschikken. En het is niet zeker of beiden zoiets kunnen overleven. Maar laten we voorlopig niet aan dit rampscenario denken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter