Gisteren kwam de FOTA nog maar eens bijeen in Londen. Reden van de bijeenkomst was de vraag of Ferrari zich alsnog zou inschrijven voor het seizoen 2010. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali was duidelijk in zijn antwoord Als de FIA niet akkoord gaat met de voorwaarden die de FOTA-teams hebben gesteld aan hun inschrijving, dan rijden we niet in 2010.

De FIA maakt vrijdag (morgen) officieel bekend welke dertien teams in 2010 zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1. De acht teams (met uitzondering van Williams en Force India) die in de FOTA verenigd zijn, hebben zich ingeschreven, maar op voorwaarde dat er een nieuw Concorde Agreement wordt opgesteld en dat de budgetlimiet wordt geschrapt.

Ons standpunt is niet veranderd. zei Dominicali na de bijeenkomst. Op 29 mei hebben we ons met alle FOTA-teams onder bepaalde voorwaarden ingeschreven. Bij onze inschrijving hebben we met de andere teams een pakket voorstellen ingeleverd die voor een forse verlaging van de kosten kunnen zorgen. Alleen onder die voorwaarden zouden wij, en de andere FOTA-teams, onze inschrijving aan de FIA bekrachtigen. We zullen blijven meewerken aan een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan zullen wij niet deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1 in 2010.