Vanmorgen maakte de FIA de inschrijvingslijst voor 2010 bekend. Daarin staan Ferrari, Red Bull en Toro Rosso vermeld als teams die zeker deelnemen aan het kampioenschap, in tegenstelling tot de andere FOTA-teams. De FOTA (Formula One Teams Association) had toegegeven zich in te schrijven op voorwaarde dat de FIA de nieuwe regels voor 2010 herziet.

Volgens de FIA hebben Ferrari en de Red Bull-teams echter een contract dat hen bindt aan de F1 tot en met 2012. Daarom zou het dus niet mogelijk zijn voor deze teams zich voorwaardelijk in te schrijven.

In onderstaande persverklaring laat Ferrari echter weten zich niet te zullen houden aan dit contract, indien de FIA niet toegeeft aan de voorwaarden van de FOTA. Volgens Ferrari werd het contract in kwestie namelijk eerder al verbroken door de FIA, waardoor het niet meer geldig is.

Ferrari heeft op 29 mei 2009 een inschrijving ingediend voor het Wereldkampioenschap Formule 1 van 2010 die onderhevig is aan bepaalde voorwaarden. Aan die voorwaarden is vandaag niet voldaan.

Desalniettemin heeft de FIA Ferrari opgenomen als onvoorwaardelijke deelnemer aan het Wereldkampioenschap Formule 1 van volgend jaar, ondanks de schriftelijke notie van Ferrari aan de FIA om dit niet te doen. Om alle twijfel weg te nemen bevestigt Ferrari opnieuw dat het niet zal deelnemen aan het Wereldkampioenschap Formule 1 van 2010 volgens de regels die door de FIA aangepast zijn, in strijd met de rechten van Ferrari volgens een schriftelijke overeenkomst met de FIA.

By peter