Zandvoort wil de Formule 1 terug. De laatste Grand-Prix van Nederland werd gereden in 1985 en gewonnen door Niki Lauda.

De VVD wil een onderzoek instellen naar de haalbaarheid om de Grand-Prix terug te halen, dit unaniem door gemeenteraad goedgekeurd.
Het is een historisch circuit, het zou toch mooi zijn als we weer op de kalender kunnen komen. Ik realiseer me dat het tientallen miljoenen euro’s kost om de Formule 1 terug te halen, maar we moeten zeker de mogelijkheden onderzoeken, aldus Kramer van de VVD in de Telegraaf.

Ik las dat Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, onlangs (in De Telegraaf, red.) zei; we zijn liever in Sotsji dan in Zandvoort. Die uitspraak ‘triggerde’ mij, waarom niet én in Sotsji én in Zandvoort. Je zou bijvoorbeeld eens in de vijf jaar de race in Zandvoort kunnen houden en dan de andere jaren op andere circuits

Een woordvoerder van Circuit Park Zandvoort reageert ook enthousiast in de Telegraaf. Een overwinning van Max Verstappen op ons circuit zou toch fantastisch zijn. Het zou mooi zijn als we samen de schouders eronder zetten. Wij willen wel, maar we kunnen die entreekosten van tientallen miljoenen euro’s niet in ons eentje opbrengen. Daarvoor is de steun van commerciële partijen onontbeerlijk.

We hebben bij onze investeringen in de jaren 90 rekening gehouden met een eventuele terugkeer van de Formule 1. We beschikken nog steeds over een testlicentie en met enkele bouwkundige aanpassingen is het circuit Formule 1-waardig. Ook de stroom aan toeschouwers kunnen we aan, dat hebben we in het verleden bewezen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter