Volgend seizoen veranderd niet alleen de Formule 3000 van naam (dat wordt terug de oude naam Formule 2), ook het Europees Touring Car Championship veranderd zijn naam en wordt World Touring Car Championship. Niet alleen de naam veranderd, ook komen er een aantal races wereldwijd bij. Velen dachten dat die verandering teveel zou zijn voor Alessandro Zanardi, maar niets is minder waar. De Italiaan heeft sinds zijn verschrikkelijke crash op de Lausitzring voor niets nog de hoop opgegeven. Meer zelfs, volgend seizoen is hij opnieuw een van de vijf offici�le BMW-coureurs.

Op de ETCC-website stond er te lezen:

“In 2005 zal BMW deelnemen aan het nieuwe FIA World Touring Car Championship met dezelfde coureurs: Dirk en J�rg M�ller met BMW Team Deutschland-Schnitzer Motorsport, Andy Priaulx met BMW Team Great Britain-RBM en het BMW Team Italy-Spain/Ravaglia Motorsport met Alessandro Zanardi en Antonio Garc�a. In het Oostenrijkse Sell am See besteedde BMW Sportdirecteur Mario Theissen aandacht aan de vijf Touring Car-coureurs van BMW die de constructeur aan de 2004 FIA ETCC constructeurstitel hielpen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter