Tijdens de eerste periode van Michael Schumacher’s carrière was er regelmatig ophef over vermeende teamorders. De diverse teamgenoten van de Duitse superster moesten eens in de zoveel tijd nog wel eens aan de kant voor die Weltmeister als ze onverhoopt eens voor Schumacher terecht waren gekomen. Inmiddels valt het niet meer uit te sluiten dat dat vervelende lot Schumacher dit jaar zelf kan gaan treffen.

Door een reeks van pech en incidenten is de recordkampioen op een grote achterstand gereden in het klassement. Dit in tegenstelling tot teamgenoot Nico Rosberg, die zich sinds zijn debuutzege in China schijnbaar moeiteloos met de toprijders kan meten. Ook zondag stond Rosberg weer op het podium, ditmaal op een tweede plek, terwijl de in kwalificatie nog razendsnelle Schumacher in de race weer eens getroffen werd door pure pech. Het brengt Rosberg’s puntentotaal op 59, terwijl Schumacher er liefst 57 minder bij elkaar heeft gesprokkeld.

Mercedes teambaas Ross Brawn heeft in zijn Ferrari-tijd vaak genoeg bewezen niet vies te zijn van teamorders en dus rijst de vraag of Schumacher er eerdaags zelf eentje te horen krijgt over de boordradio. Het antwoord van Brawn is, zoals gebruikelijk rond dit soort kwesties, nogal cryptisch: Dat zien we wel als het zover is. Ik denk niet dat wij tot teamorders overgaan. Aan de andere kant verwacht ik van onze rijders dat zij weten wat zij moeten doen.

Wellicht dat we eerdaags zelf kunnen gaan zien of Schumacher voor zijn jonge teamgenoot aan de kant zal moeten gaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published.