Er is mogelijk een nieuwe rel in aantocht. Er zit namelijk een gat in de bodem van de Red Bull’s. En daarom denken rivaliserende teams als McLaren, Ferrari en Mercedes na over een mogelijk protest.

Volgens The Sunday Times zit het gewraakte gat kort voor de achterwielen van de door Adrian Newey bedachte RB8, die zondagmiddag in de handen van Mark Webber naar een glorieuze zege werd gereden. Naar het schijnt heeft ook Sauber een soortgelijk gat in de bodemplaat.

Christian Horner, teambaas van Red Bull, maakt zich vooralsnog weinig zorgen aangezien de FIA reeds in Bahrein zijn fiat gaf aan het bodemgat. De wagen is volkomen conform de regels en we gaan het dus niet veranderen, meent Horner.

Overigens zijn er geen protesten ingediend tegen de zege van Webber in Monte Carlo, die zondagavond officieel werd verklaard door de FIA. Horner’s Ferrari-collega Stefano Domenicali heeft inmiddels al gezegd op dit moment geen aanleiding te zien voor een protest. Blijkbaar ziet hij daar (nog) geen gat in.

UPDATE;

Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus bij deze [FR].

Leave a Reply

Your email address will not be published.