Veel Nederlanders zijn er al van overtuigd dat Jos Verstappen volgend jaar zal plaatsnemen in de tweede Jaguar naast Mark Webber. Zo zeker is dat echter nog niet, want er zijn meer kapers op de kust voor dat begerenswaardige plaatsje. Alexander Wurz, op dit moment testrijder bij McLaren, is ��n van deze kapers. Dit jaar was er al een kleine kans dat de Oostenrijker Pizzonia zou vervangen halverwege het seizoen. De onderhandelingen liepen echter vast omdat McLaren een veel te hoge compensatie vroeg om Wurz te kunnen laten gaan.

Wurz gelooft dat hij nu bovenaan het verlanglijstje van Jaguar staat:

“Ik bevind me in een luxueuze positie, er zijn namelijk twee teams in mij geinteresseerd. Ik mag dus niet klagen. Ik sta bovenaan de lijst bij Jaguar en McLaren wil mij dolgraag behouden na mijn succesvolle tests van afgelopen jaar.”

Wurz lijkt zeker van zijn zaak, maar het team van Jaguar spreekt zijn uitspraken echter tegen:

“We hebben geen haast met het maken van een beslissing. We hebben nog vier weken voordat ons winter testprogramma van start gaat. We willen het liefste dat onze coureurs voor 2004 de wagens in de winter besturen. Vele partijen willen het liefst zo snel mogelijk een beslissing zien. Op dit moment hebben we echter de coureurs voor het uitkiezen, dus haast hebben we niet. We zullen daarom het gebruik van onze tijd maximaliseren.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter