Voor Heinz-Harald Frentzen leek de cirkel rond. In 1994 begon hij zijn F1-carri�re bij het team van Peter Sauber om daar dit jaar zijn carri�re af te sluiten. Of toch niet? Het is nog uiterst onzeker waar Frentzen komend jaar zal racen. Dat hij zal racen staat vast. Maar waar? Dat is de grote vraag. Laten we eens de mogelijkheden bekijken.

De Duitser uit M�nchengladbach heeft nog altijd een kleine kans om voor de F1 behouden te blijven. Zo zou een terugkeer bij Jordan, waar hij enkele jaren geleden nog oneervol ontslagen werd, niet onmogelijk zijn. Ook een rol als reservecoureur of testcoureur is een mogelijkheid. Frentzen brengt immers veel ervaring mee en heeft bewezen races te kunnen winnen.

Een andere optie is de DTM. De DTM is de meest toonaangevende toerwagen serie van Europa van dit moment met namen als Alesi, Schneider en Aiello. Een zeer competitieve serie dus. Er gingen kort geleden al wat geruchten dat Frentzen voor Opel zou rijden komend seizoen, dus misschien zien we HHF wel op Zandvoort in 2004.

De laatste optie voor Frentzen is de Indy Racing League. Hij heeft al besprekingen gevoerd met Eddie Cheever, teambaas van Red Bull Cheever Racing. Frentzen gaf kort geleden aan een overstap naar Verenigde Staten best te zien zitten. Dat er in de IRL alleen op ovals geraced wordt vind hij geen onoverkomelijk bezwaar. De laatste berichten over Frentzen geven echter aan dat de IRL is afgevallen als mogelijkheid voor hem.

Het kan dus nog alle kanten op, al lijkt op dit moment de DTM de meest waarschijnlijke keuze. De tijd zal het ons leren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter