De fans van Verstappen kunnen weer gaan hopen. Alexander Wurz heeft aangekondigd dat hij ook in 2004 testcoureur voor McLaren zal blijven. Wurz leek de afgelopen weken een van de grote kandidaten voor de tweede wagen van Jaguar. Hij zou steun krijge van frisdrankgigant Red Bull. Nu de Oostenrijker echter afgehaakt is lijkt de kans dat Verstappen zal plaatsnemen naast Mark Webber weer een stuk groter geworden.

Wurz zal dus ook volgend jaar samen met Pedro de la Rosa blijven testen voor McLaren. Ze zullen samen met Coulthard en Raikkonen de McLaren Mercedes MP4-19 proberen te ontwikkelen tot een winnende wagen. Afgelopen dinsdag maakte deze wagen haar debuut op Valencia.

“Ik ben blij dat ik kan aankondigen dat ik bij het team van McLaren Mercedes zal blijven als derde coureur. Het was geen geheim dat ik op de shortlist stond voor het tweede zitje bij Jaguar, waar ik erg vereerd mee ben. Het testprogramma van McLaren voor 2004 is echter alweer begonnen en ik vond het noodzakelijk om mij volledig op de voorbereding van het seizoen te richten. McLaren is een loyaal team om deel van uit te maken en ik geloof dat zij mij de beste toekomst bieden.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter