Mitsubishi Motors heeft gisteren hun nieuwe wagen voorgesteld. De Mitsubishi Lancer WRC04 zal volgend jaar ingezet worden om deel te nemen aan het wereldkampioenschap rally. Mitsubishi zal aan alle 16 manches deelnemen.

Het is niet de bedoeling van Mitsubishi om volgend jaar al voor de overwinning te strijden. Ze zien het eerder als een leerproces om de jaren daarna dan de vruchten van te plukken. De auto is ook helemaal anders dan de vorige Mitsubishi Lancer. Er zouden zo’n 6000 nieuwe stukken ontwikkeld zijn.

Ze zijn beginnen testen met de Lancer WRC04 rond halfweg oktober. En er is nog een lange weg te gaan. Met de rally van Monte Carlo, Zweden en Mexico zullen ze in de eerste drie rally’s op het asfalt, de sneeuw en de stofferige aardewegen nuttige gegevens kunnen verzamelen.

De man die alles goed in het oog hield, Mario Fornaris had dit te vertellen:

“We verwachten in het begin niet veel van deze wagen. De auto is gloednieuw en we hebben weinig tijd om te testen. Natuurlijk mogen we ons aan enkele problemen verwachten, wat normaal is met een prototype. Ons doel was om eenvoudig te beginnen en geleidelijk aan verbeteringen door te voeren. We weten dat we nog h��l wat moeten leren. We hopen natuurlijk dat de wagen al iets sneller is dan onze vorige. Het is onze intentie om halfweg het seizoen al competitiever te zijn.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter