Michael Park was een van de top co-rijders van zijn generatie, hij stierf eerder vandaag na verwondingen die hij opliep in een crash tijdens de Rally van Wales. Zijn piloot, de Est Markko Martin, kwam ongedeerd uit het ongeluk.

Michael was al een rally fanaat sinds zijn tiende, hij werkte samen met David en Mark Higgins in de Britse Rally reeksen en later met Richard Burns en Colin McRae. Zijn grote doorbraak kwam er toen hij zich met Martin inschreef als priv� team in een Toyota Corrola in 2000.

De twee reden een paar ongelofelijke rallies en kregen in 2001 een contract bij Subaru, daarna trokken ze naar Ford waar ze in 2003 twee overwinningen behaalden en in 2004 drie. Dit jaar kwamen ze uit voor Peugot ze lagen vierdes in het kampioenschap nadat ze vier keer op het podium eindigden.

Michael laat z’n vrouw Marie en z’n kinderen William en Victoria achter.

Bron: WRC.com

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter