De afgelopen dagen raakte bekend dat Fiat Maserati overneemt van Ferrari. Zo kan de Italiaanse constructeur de sportwagen linken aan Alfa Romeo. Dit heeft geleid tot speculaties dat Fiat z’n aandelen in Ferrari wil verkopen. Tot nu toe waren de handen van Fiat gebonden omwille van General Motors, maar dankzij de deal van enkele dagen geleden gaan de twee bedrjven uit elkaar en dat opent enkele deuren.

“Deze stap moet gezien worden als de eerste van een nieuw tijdperk,” Zei Alessandro Frigerio tegen The Detroit News. “Fiat’s handen waren gebonden dankzij GM. Het moment dat ze iets konden doen hebben ze dat gedaan. De volgende stap kan zijn dat ze de aandelen in Ferrari verkopen.”

Momenteel heeft Fiat 56% van de aandelen in handen van de Italiaanse legende. Mediobanca, de grootste investeringsbank van Itali� heeft nog eens 15%, Commerzbank AG 10%, en F1 bank Lehman Brothers 6,5%. De Ferrari familie heeft nog 10% van de aandelen.

In 2002 wou Ferrari naar de beurs stappen, maar dat gebeurde niet omdat de beurzen in elkaar stuikten na 11 september 2001. Nu Fiat diep in de schulden zit kan de verkoop van Ferrari het bedrijf wat ademruimte geven. Dit zal er voor zorgen dat Ferrari het nog moeilijker zal krijgen om hun F1 programma te betalen. Het zal namelijk niet meer al z’n winsten kunnen investeren zoals dat nu het geval is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter