Het zijn Renault, Mercedes, Honda en Ferrari die de meeste aandacht krijgen, maar de mensen van Cosworth zitten niet stil. Nochtans heeft de Engelse motorfabrikant tot nu toe geen enkel probleem gehad. Sommige motoren hebben zelfs een levensduur van 7000km achter de rug.

Dit seizoen heeft Cosworth twee klanten, Red Bull en Minardi. De Oostenrijkers zullen in Melbourne de 90� CR6 gebruiken, en de Italianen beginnen aan het seizoen met de 72� CR3 voor ze in april overschakelen naar hun nieuwe wagen die op maar van de CR6 is gemaakt.

Toen David Coulthard op 27 januari in Valecia de snelste tijd van de dag neerzette zei iedereen “niet veel brandstof”, “sponsor plezieren”, maar er wordt wel eens vergeten dat de Red Bulls telkens in de bovenste helft van de tijdstabellen terug te vinden zijn.

Coulthard vindt volgens insiders de Cosworth geweldig, en is zelfs van mening dat de motor beter bestuurbaar is dan de Mercedes-Benz die hij vorig seizoen gebruikte. Vitantonio Liuzzi had ongeveer hetzelfde te zeggen over de Petronas (Ferrari) motor waar hij vorig jaar bij Sauber mee testte.

Iedereen dacht dat Cosworth stilletjes weg zou glippen uit het F1 feestje, maar het lijkt erop dat de legendarische motorconstructeur vastberaden is om terug te keren naar de top van de racemotor markt. De beste manier om dit te doen is door goede resultaten neer te zetten, en binnen het bedrijf is er dan ook sprake van een sfeer van stil optimisme op de vooravond van de eerste race.

De CR6 die Coutlhard gebruikte in Valencia, en die ook zal vertrekken naar Melbourne, zit rond de 900pk en is uitermate betrouwbaar. Ondanks de nieuwe reglementen is de motor 60pk krachtiger en levert hij 300tpm meer dan de motor die vorig jaar in Melbourne werd gebruikt..

Het nieuwe management van de motorconstructeur heeft de problemen van het verleden uit de weg geholpen en heeft alle onderzoeken die door Ford werden stilgelegd weer opgestart. De V8 motor die volgend jaar gebruikt zal worden haalt volgens insiders al 900pk, en het ontwikkelingsteam is er van overtuigd dat 950pk perfect haalbaar is.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter