De Formule 1 wintertests vinden komend jaar in het voorseizoen gewoon plaats in Barcelona. De laatste weken was er heftige discussie over de plek waar de tests gaan plaats vinden.

Pirelli, Mercedes, en Ferrari wilden graag onder warmere omstandigheden in Bahrein testen. Red Bull en Williams waren tegenstander van dit idee. Red Bull omdat het Mercedes ervan verdenkt onder warmere omstandigheden te willen testen om hun koelingssysteem te verbeteren, en Williams omdat het opziet tegen de hogere reiskosten. Daarnaast zou het voor Red Bull ook niet praktisch zijn, zo zou het op het laatste moment invliegen van onderdelen vrijwel onmogelijk worden.

Bernie Ecclestone sprak vandaag met de teams. Na afloop van de gesprekken liet Ecclestone weten dat er een oplossing is. De twee wintertests voorafgaand aan het seizoen vinden plaats in Barcelona, daarnaast zal er na de Grand Prix van Bahrein nog een extra testsessie plaatsvinden. De test na Bahrein vindt pas plaats na de derde grand prix, dit zou echter geen probleem zijn, omdat voor de eerste drie grand prixs geen hoge temperaturen worden verwacht.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter