Lewis Hamilton houdt zich op de vlakte over hoe Mercedes er voor staat. Teamgenoot Nico Rosberg durft daartegen wel openlijk over het winnen van races te spreken.

Rosberg laat in gesprek met Turun Sanomat blijken dat hij wel wat hoger durft in te zetten: Ik wil niets liever dan races winnen en ik ben er behoorlijk zeker van dat we daar met deze auto snel toe in staat zullen zijn.

De eerste paar races komen nog te vroeg, want we hebben veel terrein goed te maken, aangezien we eind vorig jaar een seconde per ronde langzamer waren dan de koplopers. Zo’n achterstand maak je niet één, twee, drie goed, maar ik denk echt dat we er nu een stuk beter voor staan en onze auto bovendien in een hogere tempo [dan vorig jaar, FR] kunnen doorontwikkelen en verbeteren.

Dus volgens de Duitse Fin [of andersom] is de basis van de W04 goed. De mensen in de fabriek hebben goed werk verricht, doch is er nog wel werk qua betrouwbaarheid en downforce.

Hopelijk krijgt Mercedes de auto op het rails. Dan zouden we een seizoen met een brede top van liefst 6 teams [RBR, McLaren, Ferrari, Lotus, Mercedes en mogelijk Williams] hebben!