Terwijl Nico Rosberg meent dat de W04 dit jaar mee kan doen om de prijzen, is zijn kompaan een heel ander mening toegedaan.

Lewis Hamilton gelooft namelijk niet dat hij en Mercedes zullen meestrijden met de koplopers in komende 2013 Formule 1 seizoen. Ondanks woorden van rivalen, die in Hamilton nog steeds een tegenstander van formaat zien, geloof de Brit niet dat hij [dan al niet op constante basis] een rol van betekenis zal spelen.

Sandbagging of realisme?

Gevraagd door Autosport of zijn scepsis betekende dat hij zijn kansen op een overwinning beoordeeld als onmogelijk of alleen onwaarschijnlijk, antwoordde Hamilton: Ik wil niet zeggen dat het onmogelijk is, maar ik denk dat mensen via de media ons dit soort dingen willen aanpraten.

[Sebastian] Vettel en misschien Fernando [Alonso] zeiden dat ik misschien ga strijden voor het wereldkampioenschap, maar ik zie dat op dit moment echt niet gebeuren.

Natuurlijk is het ons doel om races te winnen, maar we zijn niet vergeten dat de auto vorig jaar een tot twee seconden trager was en we hebben nog geen seconde teruggewonnen. We zijn er nog lang niet!

Vergeet ook niet dat de concurrentie niet stilstaat. Hopelijk tegen het einde van het jaar, dat is ons doel, maar zeker niet in het begin., aldus de wereldkampioen van 2008.

Hamilton gelooft dat de Mercedes W04 momenteel een respectabele positie vlak achter de absolute koplopers houdt. Een overwinning is dan inderdaad niet erg waarschijnlijk, doch niet onmogelijk.

Dus hebben beide Mercedes AMG coureurs een beetje gelijk en een beetje ongelijk…