Volgens Frank Williams zullen de andere F1 teams Ferrari in het schaamtehoekje blijven duwen, tenzij ze akkoord gaan met een beperking op het aantal testdagen. Alle teams, behalve de scuderia, tekenden in Brazili� een akkoord om slechts 25 dagen per seizoen te gaan testen.

Tot nu toe gaan ze dit ook allemaal doen, al zou BAR zich willen terugtrekken op vraag van Honda. Dat betekent dat als Ferrari niet meedoet, ze meer zouden testen dan al hun rivalen samen.

“De teams zijn bereid om wat pijn te lijden en minder te testen. Als Ferrari zich niet bij ons aansluit hopen we dat jullie, vooral de Italiaanse pers, ze beginnen af te kraken.”

Zei Williams op de voorstelling van de nieuwe wagen van zijn team.

“We gaan ervoor, anders komen we er niet. We moeten geld besparen.”

Maar Williams is zeer pessimistisch, hij denkt dat Ferrari wel eens kilometers voorsprong zou kunnen opbouwen.

 

“Wat me opnieuw zorgen baart is dat Ferrari vorige week zei dat ze hun nieuwe wagen pas vanaf april zullen inzetten.”

“Dan hebben ze natuurlijk wat voorsprong, ze bewandelden hetzelfde pad als wij allemaal, maar ze doen het terwijl de nieuwe a�rodynamische regels van kracht zijn. We moeten dus slimmer en inventiever zijn.”

“Ik ben bezorgd omdat ze misschien iets zeer, zeer slim hebben bedacht dat het waard is om later te beginnen zodat ze er het beste uit kunnen halen. Al hoop ik dat ik het verkeerd heb.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter