Het 2005 seizoen zal voor Jenson Button niet verlopen zoals hij het zelf wou, door de uitspraak van de CRB zal Button het nog een jaartje moeten uitzingen bij het BAR team.
Bij Williams willen ze nog een poging wagen om Button alsnog in een Williams wagen te krijgen, Sir Frank Williams zou nu 3 miljoen pond willen betalen aan BAR om Button in zijn team te krijgen in 2005.

Het is niet ondenkbaar dat David Richards hier op in zal gaan, de 3 miljoen pond zijn welkom en het is niet zo dat ze bij BAR geen keuze hebben uit andere goede piloten, zowel Pizzonia
als Coulthard zouden de plaats kunnen innemen van de veelbesproken Brit.

Een insider wist het volgende te zeggen:

“Williams heeft altijd gezegd dat hij voor Jenson Button geen gevecht in het gerechtshof wil aangaan, maar hij is wel bereid om geld aan te bieden voor de Brit.
Maar Frank is ook niet dom en wil niet onnodig veel geld naar BAR gooien.

Het is een �te nemen of te laten� deal, Frank heeft voor alle zekerheid een spaarpotje opgebouwd voor het geval dat de CRB besliste dat Button bij BAR moest blijven, wat nu het geval is, Williams is dan ook niet bereid om daar nog geld aan toe te voegen.

Jenson is een goede piloot en we willen in 2005 bij het team, maar in het slechtste geval hebben we de optie om hem voor het 2006 seizoen te strikken.”

De beslissing ligt nu in de handen van BAR.
Richards zou hier best kunnen op ingaan, als hij Button laat gaan heeft nog steeds de keuze uit andere goede piloten die aan de zijde van Takuma Sato kunnen rijden.
Voor de BAR teambaas zou het voordelige zet kunnen worden, David Coulthard heeft al laten weten dat hij bereid is om op een �pay for points� systeem te rijden.

De uitkomst hierover zal niet lang op zich laten wachten, wij houden jullie op de hoogte.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter