Sir Frank Williams en de zijnen hebben het lang vol gehouden, maar gisteren was het toch gebeurd.

Het Formule 1-team is verkocht, zo maakte het team bekend via haar website.

Sterker, de familie Williams heeft geen aandelen meer bezit van het in 1977 opgerichte Formule 1-team. Daarmee is het familiebedrijf af.

De nieuwe eigenaar luistert naar de naam Dorilton Capital, een investeringsmaatschap.

En wie is Dorilton Capital? Een Amerikaanse investeringsmaatschappij gevestigd in New York welk investeert in middelgrote bedrijven. Hun portfolio bestaat uit een mix van food en tech bedrijven.

En zo raakt het topteam van weleer haar zelfstandigheid uiteindelijk kwijt. Dit na jaren van missers op het gebied van management, waarna financiële problemen een terugkeer verhinderden. Zelfs het middenveld bleek onbereikbaar voor Williams, ondanks een Mercedes-krachtbron.

Geheel onverwachts was dit niet. Williams kondigde afgelopen mei al aan bezig te zijn met een strategische heroverweging. Een gedeeltelijke of volledige verkoop van het team behoorde daarbij tot de mogelijkheden. Dat laatste is nu gelukt. De historische renstal is volledig overgenomen door Dorilton Capital.

Wat heeft de overname van Williams te betekenen voor het Formule 1-team?

Op de korte termijn lijkt het echter dat Claire Williams haar positie binnen het Britse team (voorlopig) behoudt. Wij werken actief samen met het huidige management, dat gekenmerkt wordt door een succesvolle historie en bedrijfscultuur. We geloven er heilig in dat bedrijven ver komen met de strategie waarmee ze in eerste instantie groot geworden zijn, laten de nieuwe eigenaren van het Formule 1-team weten.

Ook zal de fabriek niet naar elders worden verplaatst. Grove, in Oxfordshire, blijft de thuisbasis: Wij erkennen de waarde van de prachtige faciliteiten in Grove en bevestigen dat we geen verhuizing overwegen., meldde Dorilton-CEO Matthew Savage.

Belangrijker is dat het team zal blijven racen onder het merk Williams, waarbij de chassisnaam ongewijzigd blijft.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!