Daar is hij weer! Adrian Sutil is door Williams aagesteld als reserve. Twee weken gelden moest het team toekijken terwijl Bottas door rugproblemen niet kon rijden in de GP van Australie. Een vervanging was niet mogelijk geweest aangezien de kwalificaties al achter de rug waren maar het werd toch pijnlijk duidelijk dat dit iets was wat Williams toch wel miste. Een capabele coureur die indien nodig kan invallen.

Frank Williams stelde duidelijk dat zowel Susie Wolf als Alex Lynn absoluut niet in aanmerking komen voor een invallersrol en dat gat wordt voor de GP van Maleisie meteen gedicht door het aantrekken van de Duitse coureur die vorig jaar werd gedumpt door Sauber ondanks dat er een contract zou zijn.

Sutil zal vanaf nu stanby zijn moest de rug van Bottas opnieuw opspelen, ondertussen weten we al de de Fin door de medische keuring is geraakt en dat hij naar alle waarschijnlijkheid dit weekend zal rijden. Sutil zal zich dus voor nu tevreden moeten stellen met wat werk in de simulator van Williams zodat hij snel kan wennen aan de karakteristieken van FW37.

Het betekent veel voor me om bij dit team aan de slag te gaan. Ik wil iedereen bij Williams bedankt voor het vertrouwen dat ze in me tonen. Ik ben erg blij de kans te krijgen om voor zo’n succesvolle en compeititieve renstal te werken. aldus Adrian Sutil.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!