Net als de voorbije twee jaar mogen de teams die niet in de Top 4 ge�indigd zijn in het constructeurskampioenschap gebruik maken van een derde wagen op vrijdag. Williams behoort tot ��n van deze teams en zal daar dan ook gebruik van maken op de vrijdagen van een GP-Weekend.

Het inzetten van een derde wagen kost wel veel geld, maar het Britse team is ervan overtuigd dat ze daardoor beter gaan presteren.

” Financieel komt het ons wel niet zo goed uit.  “ aldus teambaas Frank Williams ” Maar ik denk dat we het moeten doen, het zal ons zeker helpen om met een derde wagen te rijden op vrijdag.  “

Wie de derde wagen zal besturen is nog onduidelijk, er zijn meerdere kandidaten. Pizzonia gaf al te kennen enkel ge�nteresseerd te zijn om te racen volgend jaar. Andere kanshebbers zijn: Karthikeyan, Doornbos en Albers indien zijn deal met Midland niet doorgaat.

” Ervaren coureurs kunnen we ons niet veroorloven, die jongens zijn te duur.  “ aldus Williams, die daarmee te kennen gaf dat de financi�le nood hoog is bij zijn renstal.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!