Er zijn waarschijnlijk voordelen verbonden aan de nieuwe achtervleugel die we in 2007 mogen verwelkomen, zo verwacht de FIA dat de CDG vleugel voor meer inhaalacties zal zorgen. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen verbonden aan de overschakeling.

Een van de grootste nadelen is dat er een zeer duur stukje adverteerruimte van de wagen verdwijnt. De achtervleugel is momenteel de duurste plek om je logo op te plaatsen omdat het gewoonweg de meest zichtbare plaats is.

Er wordt al gesproken om de camera’s meer te laten focussen op de achterkant van de wagen. Zo zou de motorkap meer in beeld komen en die zou dan meer geld moeten opbrengen dan momenteel het geval is. Maar dat klinkt alvast als zeer onrealistisch in de oren.

In ieder geval krijgen de teams binnenkort de eerste modellen van de CDG achtervleugel aan zodat ze de gevolgen er van kunnen achterhalen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter