Williams leek gisteren niet echt goed hun draai te kunnen vinden in Bahrein, maar vandaag presteerde het team veel beter. Met twee wagens in de top tien van de eerste kwalificatie lijkt het erop dat de verwachte verschrikkelijke seizoenstart zal uitblijven.

Nick Heidfeld reed een vierde tijd en is natuurlijk tevreden over zijn rondje. Hij verwacht dat hij morgen een sterke race kan rijden.

“Ik maakte geen fouten tijdens mijn rondje en heb dus een goede startpositie voor de kwalificatie van morgen. Nadat Mark deze morgen de snelste was wisten we dat we ergens in de top konden eindigen. Ik weet dat we een goede wagen hebben en onze Michelin banden zijn vrij stabiel. Gisteren hebben we enkele langere stints geprobeerd en ik denk dat we morgen een sterke race kunnen rijden. Het zal moeilijk worden want ik kan me niet herinneren wanneer het voor het laatst zo warm zou zijn.”

Ook Mark Webber heeft het over de veranderde condities van de baan, maar is toch nog tevreden over zijn zesde plek.

“De baan was zeer anders dan deze morgen, en het circuit was veel trager toen ik voor mijn eerste rondje buiten kwam. Het was zeer warm en vrij winderig, maar toch kon ik een goede ronde neerzetten. De team heeft goed werk geleverd om nieuwe onderdelen te ontwikkelen en een goede balans te vinden. Het gat tussen de wagens is vrij klein dat betekend dat we ons morgen geen fouten kunnen veroorloven.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter