Het Williams team is bezorgt over het vooruitzicht om tegen louter onbekende teams aan te treden komend seizoen. Voordat de FOTA teams besloten om een eigen serie te starten had het Williams team zich al onvoorwaardelijk gecommiteerd aan de FIA. Van de bestaande teams deed Force India dat overigens ook.

Nu de realiteit leert dat de Formule 1 het in de toekomst waarschijnlijk moet doen zonder illustere namen als Ferrari, McLaren en Renault maar mét onbekende teams als Manor GP, USF1 of Campos GP, is dat wel een zorg voor Williams. Dan wordt het voor ons natuurlijk een stuk lastiger om sponsoren te werven, aldus Williams chief executive Adam Parr.

Toch zegt Parr dat het team geen spijt heeft van zijn gezworen trouw aan de FIA. Williams vertrouwd namelijk op het geld wat de Formule 1 aan commerciele rechten en TV contracten opleverd. Wij zijn het enige team dit jaar dat geen geld heeft gevraagd aan de aandeelhouders. Alle andere teams hebben een flinke hoeveel geld van hun aandeelhouders gekregen om aan hun budget toe te voegen. Daar zijn wij trots op.

By peter