Mark Webber en Nick Heidfeld zullen in Bahrein met een sterk verbeterde wagen aan de start verschijnen. Er zullen nieuwe a�rodynamische onderdelen toegevoegd worden, die de auto meer snelheid zullen geven, maar ook berekend zijn op de stoffige omstandigheden in Bahrein.

Nick Heidfeld in de FW27Technisch Directeur Sam Michael is erg benieuwd naar hoe de verhoudingen tussen de teams in Bahrein zullen zijn: �Omdat Bahrein een relatief traag circuit is waar veel downforce vereist is, is het juist zo belangrijk om de luchtweerstand te kunnen beperken. We zijn dus erg benieuwd hoe wij het hier gaan doen.�

Verder denkt Michael dat zijn team zich de eerste twee races niet competitief genoeg heeft getoond ten opzichte van Renault. Toch ziet hij een aantal kansen liggen: �Tot op heden zijn we niet snel genoeg geweest. Qua banden valt er nog veel winst te behalen, de compounds die we gebruikt hebben, waren te hard. Renault is nog steeds de maatstaf, maar ons harde werken zal zich op den duur uitbetalen.� Daarnaast was hij zeer te spreken over de kwaliteiten van zijn twee coureurs.

Ondertussen is Nick Heidfeld er niet gerust op dat hij in Bahrein de finish zal halen. Vooral het fijne zand kan een belemmering vormen voor zijn motor, ondanks een aangepast luchtfilter. Bovendien heeft zijn blok al de extreme hitte van Maleisi� moeten ondergaan. Enkel het feit dat de motor van teamgenoot Mark Webber geen problemen opleverde in het tweede weekend, is voor Heidfeld een lichtpuntje.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter