Net zoals hier in Belgi� het RACB Formula Renault Academy van start gaat, gaat ook in Amerika binnen enkele dagen het Red Bull Driver Searsh Programme van start. De bedoeling is net hetzelfde, om een toekomstige Amerikaanse Formule 1-coureur te vinden. Alles start, net zoals in Belgi�, in de plaatselijke kartingcentrums. Tot nu toe is de bekendste van de drie winnaars Scott Speed, die onlangs zijn debuut in een Formule 1-bolide maakte in Barcelona.

De eerste fase, de Open Kwalificatie, vind plaats in 60 indoor- en outdoorkartings over heel de Verenigde Staten. Jongemannen tussen 13 en 17 jaar kunnen hun best doen tussen 1 april en 1 mei. Nadien komen de winnaars van de kwalificatieronde bijeen op het circuit van Indianapolis, zeg maar het Mekka van de Amerikaanse autosport. Daar kennen we dan na een finaleronde de winnaar, die zijn racecarri�re gesponsord ziet door Red Bull. De uiteindelijke bedoeling ervan is om drie tot zes coureurs in het Red Bull Junior Team te laten plaatsnemen in verschillende raceklassen in Europa. Van daaruit kunnen ze dan, met de steun van Red Bull, in de Formule 1 geraken. Dat Red Bull nu ook een eigen Formule 1-team heeft helpt het programma een heel stuk vooruit.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter