Volgens Russische media zal Williams vrijdag de teamgenoot van Lance Stroll voor komend jaar bevestigen. Volgens het Russische persbureau Tass zal de Rus Sergey Sirotkin worden gepresenteerd.

Autosport meldde eerder deze week al dat Robert Kubica niet langer voor het stoeltje in de running was. Vorige maand was Kubica bij de Williams-test in Abu Dhabi sneller dan Sirotkin maar zou de Pool ook als enige op zachte banden hebben gereden. Nadere bestudering van de data zou hebben uitgewezen dat Sirotkin sneller was. Naar verluidt brengt Sirotkin ook 17 miljoen Dollar aan sponsorgeld mee. Sirotkin wordt gesteund door het consortium van SMP Racing, SMP Racing ondersteund vooral Russische coureurs.

Dit jaar was Sirotkin testcoureur bij Renault. In 2015 en 2016 reed Sirotkin Formule 2 waar hij tweemaal als derde in het kampioenschap eindigde.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.