Nick Heidfeld was meer dan blij toen hij deze morgen het goede nieuws hoorde. Hij zal namelijk in de tweede Williams plaatsnemen, ten koste van Antonio Pizzonia. De Duitser die in 1999 de titel bij de piloten in de F3000 won, was jaren lang een prot�gee van Mercedes maar leek zoals vele andere talenten in het F1 sukkelstraatje te zijn beland.

Hij reed voor Prost, Sauber en Jordan. Behalve een testrol bij McLaren kwam hij tot nu toe nooit bij een topteam aan de bak. Maar met een beetje hulp van de advocaten van BAR – normaal was het tweede zitje voor Jenson Button – krijgt hij nu toch een kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau.

“Ik wou deze job echt hebben. Voor Williams rijden is de grootste kans van mijn carri�re.”

“Ik zal alles doen om te tonen dat ik deze plek waard ben, en tel ongeduldig de dagen af tot de eerste Grand Prix.”

Heidfeld staat bekend als een brave jongen, het is dan ook niet verbazingwekkend dat hij even de tijd nam om wat goede woorden te spreken over “pechvogel” Pizzonia.

 

“Tegen Antonio racen was zeer leuk. Hij is en geweldige teamgenoot. Ik respecteer hem, en ik zou ook de job van testpiloot aanvaard hebben.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter