Wanneer de media een afbeelding gebruikt afkomstig van een team of een sponsor, moeten ze er formeel mee akkoord gaan dat deze afbeelding enkel gebruikt zal worden als ondersteuning van een verhaal en dat ze dus niet gebruikt wordt voor commerci�le doeleinden of wordt doorgegeven aan een andere partij.

Met nog slechts 4 weken voor het nieuwe seizoen van start gaat heeft Ferrari zijn clausule voor beeldmateriaal op hun mediasite aangepast.

“Het gebruik van de reproductie moet gebeuren volgens de tabakswetgeving van elk land.”

Vanaf dit jaar gaat in heel Europa de strenge antitabaksreclame wetgeving van start, en velen in de media weten absoluut niet wat dit voor hen betekend. Er gaan al verhalen de ronde van televisiezenders die hoge boetes zullen moeten betalen als ze een wagen met tabaksreclame tonen.

Vorig jaar experimenteerde de Franse krant L’Equipe met foto’s van F1 wagens waar de tabaksreclame onherkenbaar werd gemaakt. De foto’s zagen er gewoon niet uit. Op de Vodafone mediasite zijn er sinds dit jaar trouwens enkel foto’s te vinden waar het Marlboro logo werd uitgewist.

En hoe zit het dan met historische wagens? F1 wagens zoals de John Player Special die zo goed als helemaal uit tabaksreclame is bestaat? Niemand die het weet, en Ferrari neemt het zekere voor het onzekere…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter