In navolging van de berichtgeving dat Sauber in 2006 met BMW-klantmotoren zou gaan rijden, duiken er nieuwe geruchten op dat BMW in onderhandelingen zou zijn met het team over een overname. Credit Suisse zou bereid zijn haar aandelenbelang van 65% te verkopen. Van Peter Sauber is bekend dat hij al jaren de stap wil zetten naar een fabrieksteam.

Een reden hiervoor zou zijn dat de Duitse autofabrikant niet altijd even gelukkig is geweest met Williams: de resultaten zijn na ruim vijf jaar nog steeds uitgebleven en Williams is niet bereid een meerderheidsbelang aan de autoproducent over te dragen. Een verregaande samenwerking is in de ogen van BMW essentieel om op termijn een serieuze bedreiging blijven te vormen voor andere fabrieksteams als Ferrari, Renault en Toyota.

Frank Williams heeft eerder aangegeven niet blij te zijn met het feit dat BMW volgend seizoen klantenmotoren gaat leveren en daarmee niet langer exclusief gebonden is aan Williams, ondanks dat het de macht van de fabrikanten ten opzichte van Ecclestone vergroot. Gesprekken om een nieuw leverancierscontract vanaf 2006 met Cosworth en Toyota zouden al gaande zijn, waarbij de eerstgenoemde vanwege de voorgeschiedenis in de jaren zeventig en tachtig de voorkeur lijkt te hebben.

Dus wie weet zien we volgend jaar Williams-Cosworth op de grid staan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter