De reglementen van de Formule1 bestaan uit niet minder dan 37 pagina’s. En er is ��n man die elke letter uit dat reglement van buiten moet kennen: Charlie Whiting. Het is namelijk zijn job om te controleren dat de teams enkel legale onderdelen en systemen gebruiken tijdens een Grand Prix. De samenwerking tussen zijn team en de deelnemers is volgens Whiting heel open.

“Als een team twijfelt of een onderdeel wel toegelaten is, dan vragen ze het ons. Het bespaart hen geld, want ik denk niet dat ze iets willen ontwikkelen waar wij van moeten zeggen: ‘nee, dat is echt illegaal’”.

Whiting en zijn 20 teamleden werken samen met de deelnemende teams om er voor te zorgen dat alles eerlijk verloopt. Door zijn carri�re heen heeft hij veel veranderingen meegemaakt.

“Als je terugkijkt naar tien jaar geleden, dan zie je een gigantisch verschil. Bij elke race probeer ik toch om enkele dingen te bekijken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter